80m2 glad gestuct plafond strak gespoten in ral 9016.

70m2 bruine vezelplaten spuiten op een zolder.

Spack plafond meegespoten met latex, identiek aan de wand.

Airless latex spuiten van nieuwbouwwoningen

Een nieuwbouwwoning is bij uitstek geschikt om airless te spuiten met latex. Wanden spuiten en plafonds spuiten is het alternatief voor het traditioneel rollen van latex. Wanden spuiten en plafonds spuiten is enorm tijdsbesparend en geeft een mooier en strakker eindresultaat. De werkzaamheden kunnen daarom sneller worden uitgevoerd. Woonkamers worden vaak op 1 a 2 werkdag(en) compleet airless gespoten. Een complete woning met zolder kan in 3 a 4 dagen met latex verfspuiten al opgeleverd worden door ons.

Houdt u er wel rekening mee, dat de wanden/muren in nieuwbouwwoningen meestal standaard behangklaar opgeleverd worden door de aannemer. Deze wanden zijn dan nog NIET klaar om met verspuitbare latex af te werken. Deze wanden zullen dan eerst moeten worden voorzien van een dunne pleisterlaag, oftewel een filmlaag of finishen zoals dat in vakjargon ook veel wordt genoemd. Een filmlaag zal alle oneffenheden en poriën vullen. Betonwanden / behangklare wanden zullen dan pas spuit klaar zijn.

Het laten finishen van behangklare wanden hoeft niet zo duur te zijn. U kunt dit bijvoorbeeld via een lokaal stukadoorsbedrijf regelen. De prijzen liggen tussen de € 8,00 en € 10,00 per/m2 excl. B.T.W. De wanden zijn NU geschikt om airless af te werken.

Nadat de finishlaag door de stucadoor is aangebracht en droog is, zijn wij aan de beurt. Wij lopen dan nogmaals alle wanden na met een witte ledlamp en kitten alle hoeken met non crack acrylaatkit.

Alle plafonds en wanden worden licht na geschuurd met een fijne korrel (P240-P300) om oneffenheden, krassen, spaanslagen en gipsrestjes weg te schuren. Krassen en oneffenheden worden glad geplamuurd met One-Time renovatie foam, een snel drogend product waar tevens zeer strak mee geplamuurd kan worden. (zie onze bedrijfsvideo’s)

Vervolgens wordt alles met een lage druk pomp met primer voorstrijk ingeneveld. Nadat de voorstrijk is opgedroogd wordt de airless machine operationeel gemaakt en kan de 1e laag latex gespoten worden.

Nadat de 1e laag latex droog is, controleren wij nogmaals alle plafonds en wanden met onze led lamp. Hierna spuiten wij de 2e laag latex.

De plafonds in nieuwbouwwoningen zijn veelal voorzien van spack. Dit is de bekende witte korrelafwerking. Wij kunnen deze spack plafonds naar wens mee spuiten met verspuitbare latex. Vaak is dit mee spuiten van spack plafonds veel mooier omdat de wit tint dan exact overeenkomt met de wanden. Zie de foto hieronder. Er is een off-white wit tint gebruikt, net van het witte af. Wanden spuiten en plafonds spuiten is de laatste jaren steeds bekender geworden in Nederland. Het is een zeer nauwkeurig proces. De voorbereidingen van wanden en plafonds zijn zeer belangrijk om een goed eindresultaat te verkrijgen. Zie onze bedrijfsvideo’s.

Ook de zolder verdieping in nieuwbouw woningen worden vaak met latex gespoten. Deze bruine vezelplaten zijn geschikt om airless te spuiten. Zie onze bedrijfsvideo’s op de website.

Airless latex spuiten van bestaande woningen

Latex verf spuiten gebeurt ook veel in bestaande woningen. Niets is zo mooi om in een lege woning, bijvoorbeeld bij een verhuizing, een nieuwe frisse latex laag te laten aanbrengen.

Immers de woning is dan vaak leeg en dus ideaal om met latexverf te laten spuiten. De bestaande vloeren worden uiteraard keurig afgeplakt met onze maskeer machine met grote papier rollen. Ook bestaande wc’s en badkamers en keuken worden secuur afgeplakt.

Latex verf spuiten is een kwalitatief goed en voordelig alternatief in plaats van het traditioneel rollen wat vaak bij muren verven wordt toegepast. Latex spuiten is vooral snel en egaal met een mooi en superstrak eindresultaat. Wanden spuiten en plafonds spuiten is tijdsbesparend en prijstechnisch dan interessant.

Onze vakspecialisten werken erg netjes en secuur. Voor het opnieuw laten spuiten van uw wanden en plafonds worden tevens alle bestaande schroefgaatjes van gordijnrails of roede bevestigingen netjes gevuld, ook pluggen worden verwijderd en alles wordt netjes glad afgewerkt. Ook de hoeken worden allemaal nagelopen. Latex verven kan eigenlijk wel op de meeste ondergronden worden toegepast. Nieuw stucwerk, gipsplaten, muren van beton, spack, spachtelputz, schuurplafonds, boardplaten, groene vezel platen (zolders), glasweefselbehang etc. Onze volledige werkwijze wordt op deze pagina beschreven.

Als de ondergrond glad is (glad pleisterwerk) in een nieuwbouwwoning of in een verbouwde bestaande woning, dan zal het spuiten van de latexverf geen structuur geven op het stucwerk en is deze afwerking esthetisch superstrak te noemen. Is de ondergrond voorzien van een structuur zoals spack of spachtelputz, dan zal deze structuur gewoon hetzelfde blijven maar uiteraard wel van een nieuwe frisse latexverf worden voorzien. Wanden spuiten en plafonds spuiten is het alternatief voor het traditioneel rollen.

Benieuwd naar resultaten die we behaald hebben? Bekijk deze foto’s met latex spuiten voor & na.

Een bestaande woning wordt airless gespoten.

Een renovatieproject van een bestaande woning. Alles is airless gespoten.

Renovatie van een woonkamer, grotere plafonds bij uitstek geschikt om te spuiten.

Wanneer is latex spuiten de beste oplossing

Verfspuitwerk kan eigenlijk altijd en overal worden toegepast, zowel in een nieuwbouwwoning als in een bestaande woning. Het enige dat wij dan verwachten is dat alle ruimtes leeg en toegankelijk zijn. Wij plakken altijd alle vloeren keurig af. (indien er een vloerafwerking is aangebracht). Ook worden keukens volledig dichtgeplakt. (video’s op deze site). In nieuwbouwwoningen zijn er meestal nog geen vloeren gelegd en zit er nog geen keuken in. Dit maakt het voor de latexspuiters wat makkelijker. Mochten de vloeren en de keuken reeds geplaatst zijn dan is dit voor de latexspuiter ook geen probleem. Alles wordt zorgvuldig gemaskeerd en afgeplakt met grote folie rollen.

Wist u dat latex spuiten al een veel hogere laagdikte geeft, dan het rollen van latex met een traditionele vacht roller of viscose roller. 1 laag latex spuiten is al 2x rollen. Wij spuiten altijd 2 lagen latex en gebruiken goede en hoog reinigbare latex (klasse 1) van het merk “De Vos Verf”. Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige kwaliteits latexsoorten met een mooie en matte uitstraling. Veel vragen vindt u ook op onze FAQ pagina.

Hoe ontstaan prijsverschillen van latex spuiten

De gemiddelde prijzen van airless latex spuiten willen per vierkante nogal eens verschillen. De ene latexspuiter rekent € 4,00 per/m2 en de andere latex spuiter rekent € 6,00 per/m2 terwijl er ook prijzen van € 12,00 per/m2 voorkomen. Vaak zitten niet alle kosten inbegrepen bij de goedkopere latex spuiters. Hier komt vaak het afplakken nog bij en het afplakken van de vloeren. Ook gebruiken de latex spuiters van € 4,00 per/m2 een goedkopere krijt latex. Dit is een veel goedkopere latex soort. Ook zijn bij de goedkopere aanbieders vaak niet alle werkzaamheden inbegrepen. Bij ons betaald u voor alles in één prijs. All-in, dus echt alles inbegrepen. Op onze pagina airless prijzen vindt u alle informatie.

Elk merk heeft wel een instap latex, dus een goedkopere soort, let daar goed op. Wij gebruiken schrobvaste latex klasse 1 van De Vos verf. Dit is een zeer hoogwaardig product met veel duurdere bindmiddelen en daardoor ook veel beter reinigbaar dan goedkopere latex. Ook zal het craqueleren van latex, vooral in de hoeken dat bij een goedkopere latex veel voorkomt. Leest u zich vooral goed in omtrent de diverse soorten latex.

Klasse 1 latex van De Vos Verf, goed reinigbaar en mooi mat.