Nieuwbouwwoningen:

Vaak zijn de wanden/muren in nieuwbouwwoningen meestal behangklaar opgeleverd door de aannemer. Deze wanden zijn dan nog NIET klaar om met verspuitbare latex af te werken. Deze wanden zullen dan eerst moeten worden voorzien van een dunne pleisterlaag, oftewel een filmlaag of finishen zoals dat in vakjargon ook veel wordt genoemd. Een filmlaag zal alle oneffenheden en poriën vullen. Betonwanden/behangklare wanden zullen dan pas spuitklaar zijn. Het laten finishen van behangklare wanden hoeft niet zo duur te zijn. U kunt dit bijvoorbeeld via een lokaal stukadoorsbedrijf regelen. Wij kunnen dat ook voor u doen. De prijzen liggen tussen de € 8,00 en € 10,00 per/m2 excl. B.T.W. Wij werken samen met www.rommeafbouw.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

80m2 glad gestuct plafond strak gespoten in ral 9016.

 

Nadat de finishlaag door de stucadoor is aangebracht en goed heeft gedroogd zijn wij aan de beurt. Wij lopen dan nogmaals alle deze wanden na met een ledlamp en kitten alle hoeken met non crack acrylaatkit. Alles wordt licht nageschuurd om oneffenheden en gipsrestjes weg te schuren. Vervolgens wordt alles met een lagedruk pomp met primer voorstrijk ingeneveld. Nadat de voorstrijk droog is kan er met Polyfilla foam pasta geplamuurd worden. Alle oneffenheden en beschadigingen worden netjes en glad afgewerkt. Na de droging wordt de 1e laag latex gespoten.

Nadat de 1e laag latex gedroogd is, controleren wij nogmaals alle wanden met de ledlamp en spuiten wij de 2e latexlaag.

De plafonds in nieuwbouwwoningen zijn veelal voorzien van spack. Dit is de bekende witte korrelafwerking. Wij kunnen deze spack plafonds naar wens meespuiten met verspuitbare latex. Vaak is dit meespuiten van spack plafonds veel mooier omdat de kleur dan exact overeenkomt met de wanden. Zie de foto hieronder. Er is een off white wit tint gebruikt, net van het witte af.

 

 

 

 

Bestaande woningen:

Latex verf spuiten gebeurt ook veel in bestaande woningen. Niets is zo mooi om in een lege woning, bijvoorbeeld bij een verhuizing, een nieuwe frisse latex laag te laten aanbrengen. Immers de woning is dan vaak leeg en dus ideaal om met latexverf te laten spuiten. Latex verf spuiten is een kwalitatief goed en voordelig alternatief in plaats van het traditioneel rollen wat vaak bij muren verven wordt toegepast. Latex spuiten is vooral snel en egaal met een mooi en superstrak eindresultaat. Deze investering zal u niet alleen veel tijd opleveren maar u zal vooral genieten van mooie wanden en plafonds.

Onze latexspuiters werken erg netjes en secuur. Voor het opnieuw laten spuiten van uw wanden en plafonds worden tevens alle bestaande schroefgaatjes van gordijnrails of roede bevestigingen gevuld, ook pluggen worden verwijderd en alles wordt netjes glad afgewerkt. Ook de hoeken worden allemaal nagelopen. Latex muurverf kan eigenlijk wel op de meeste ondergronden worden toegepast. Nieuw stucwerk, gipsplaten, muren van beton, spack, spachtelputz, schuurplafonds, boardplaten, groene vezel platen (zolders), glasweefselbehang etc. Onze volledige werkwijze wordt op deze pagina beschreven.

Als de ondergrond glad is (glad pleisterwerk) in een nieuwbouwwoning of in een verbouwde bestaande woning, dan zal het spuiten van de latexverf geen structuur geven op het stucwerk en is deze afwerking esthetisch superstrak te noemen. Is de ondergrond voorzien van een structuur zoals spack of spachtelputz dan zal deze structuur gewoon hetzelfde blijven maar uiteraard wel van een nieuwe frisse latexverf worden voorzien. Op de foto hieronder een bestaand schuurplafond die airless gespoten wordt.

 

 

 

 

 

Wanneer is latex spuiten de beste oplossing:

Verfspuitwerk kan eigenlijk altijd en overal worden toegepast, zowel in een nieuwbouwwoning als in een bestaande woning. Het enige dat wij dan verwachten is dat alle ruimtes leeg en toegankelijk zijn. Wij plakken altijd alle vloeren keurig af. (indien er een vloerafwerking is aangebracht). Ook worden keukens volledig dichtgeplakt. (video’s op deze site). In nieuwbouwwoningen zijn er meestal nog geen vloeren gelegd en zit er nog geen keuken in. Dit maakt het voor de latexspuiters wat makkelijker. Mochten de vloeren en de keuken reeds geplaatst zijn dan is dit voor de latexspuiter ook geen probleem. Alles wordt zorgvuldig gemaskeerd en afgeplakt met grote folie rollen.

Wist u dat latex spuiten al een veel hogere laagdikte geeft dan het rollen van latex met een traditionele vacht roller of viscose roller. 1 laag latex spuiten is al 2x rollen. Wij spuiten altijd 2 lagen latex en gebruiken goede en reinigbare latex van het merk “De Vos Verf” en “Caparol”.  Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige kwaliteits latexen met een mooie en matte uitstraling.

 

 

 

Bestaand appartement airless gespoten in wit (ongemengd)

 

Hoe ontstaan prijsverschillen van latex spuiten:

De gemiddelde prijzen van latex spuitwerk willen per vierkante nogal eens verschillen. De ene latexspuiter rekent € 4,00 per/m2 en de andere latex spuiter rekent € 6,00 per/m2 terwijl er ook prijzen van € 12,00 per/m2 voorkomen. Vaak zitten niet alle kosten inbegrepen bij de goedkopere latex spuiters. Hier komt vaak het afplakken nog bij en het afplakken van de vloeren. Ook gebruiken de latex spuiters van € 4,00 per/m2 een goedkopere krijt latex. Dit is een veel goedkopere latex soort. Ook zijn bij de goedkopere aanbieders vaak niet alle werkzaamheden inbegrepen. Bij ons betaald u voor alles in één prijs. All-in, dus echt alles inbegrepen. Op onze pagina airless prijzen vindt u alle informatie.

Elk merk heeft wel een instap latex, dus een goedkopere soort, let daar goed op. Wij gebruiken schrobvaste latex klasse 1 van Caparol. Dit is een hoogwaardig product met veel duurdere bindmiddelen en daardoor ook veel beter reinigbaar dan goedkopere latex. Ook zal het craqueleren van latex, vooral in de hoeken dat bij een goedkopere latex veel voorkomt. Leest u zich vooral goed in omtrent de diverse soorten latex.