-- De klant is en blijft koning --

In samenwerking met Sikkens

Voor het binnenschilderwerk werken wij met de hoogwaardige producten van Sikkens, De Vos Verf of Sigma. Met name de BL Rezisto’s worden vaak toegepast. De Rezisto lijn is in drie glansgraden verkrijgbaar. De huidige trend is vaak de Satin met een matte uitstraling, maar ook de Semi Gloss is een lage zijdeglans verf en erg mooi te noemen. Een huidvet resitente verf met een zeer mooie en vloeïng en een volle afwerklaag.

Rezisto is huidvet resistent op basis van acrylaat dispersies. De droogtijd is kort wat erg handig is voor met name op trappen en deuren. Ook de extreem kras- en slijtvaste laag is een groot voordeel. Het heeft een hoge dekkracht en de verf vergeelt niet. Allemaal voordelen waarom wij deze verf veel gebruiken. Als grondlaag gebruiken wij de Sikkens BL (Rezisto) primers. Deze primer zorgt voor de juiste hechting. Wilt u meer informatie omtrent de diverse soorten verf dan verwijzen u door naar www.sikkens.nl.

Een gedegen voorbereiding in cruciaal

Zoals velen van ons weten bestaat schilderwerk uit het voorbereiden van het houtwerk alvorens we kunnen schilderen. Het handmatig/machinaal schuren is een zeer belangrijk onderdeel van het proces. Wat is de staat van het onderhoud van de kozijnen, deuren, plinten etc. Nadat al het houtwerk met universol is gewassen, kan er gedegen geschuurd worden. Vervolgens wordt alles in de BL Primer gezet en worden naden en open verbindingen met non crack acrylaatkit mooi afgekit. Oneffenheden worden uiteraard schraal geplamuurd met lak plamuur. Grotere gaten of beschadigingen worden met 2-componenten plamuur behandeld en glad afgewerkt.

Na de droging van de primer wordt er eerst lichtjes geschuurd en kan er een voorlak aangebracht worden. Na droging wordt ook deze laag weer licht geschuurd. Na droging kan er worden afgeschilderd met Sikkens Rezisto, afhankelijk van uw wens voor een bepaalde glansgraad. Meestal wordt de Semi Gloss (halfglans) toegepast. Deze verf is zeer goed bestand tegen huidvet en vergeling.

Pleisterwerk spuiten (glad stucwerk)

Ook bij het spuiten van een plafond of het spuiten van een wand is het voorwerk erg belangrijk. De naden/kieren in de hoeken worden netjes strak afgekit met een non crack acrylaatkit. Ook wordt nieuw glad pleisterwerk behandeld met een voorstrijk om de zuiging op te heffen en een goede hechting te geven met de latex. Kleine oneffenheden in het pleisterwerk worden met One Time renovatieplamruur glad afgewerkt. Na de droging van de voorstrijk kunnen de plafonds en de wanden gespoten worden met onze airless machine. Wij spuiten op nieuw pleisterwerk altijd 2 lagen latex. Meestal laten wij de 1e laag latex even aandrogen voordat de 2e laag gespoten wordt. Spuiten van latex is altijd gladder en strakker dan rollen van wanden. Vooral de grotere plafonds en wanden worden doorgaans niet meer gerold tegenwoordig.

Inspirerende kleuren

De basis wit tint die wij het meeste toepassen op plafonds en wanden zijn gewoon wit/wit en ral 9016. Deze wit tinten vormen de basis. U ontvangt altijd vooraf een kleurenstaal van ons en uiteraard kunnen er altijd wanden op kleur worden gespoten. Ral 9016 doet het tegenwoordig erg goed in zowel nieuwbouw als in de bestaande bouw. Deze wit tint heeft een hele lichte grijzige uitstraling door de toevoeging van zwarte pigment druppels en wat chromaat gele pigment. Ral 9016 wordt daarom veel toegepast en matched mooi met antraciete elementen en grijze accenten in de interieurs van nu.

Als basis raden wij daarom altijd een ral 9016 aan. Vanuit deze basis kunnen er kleuren worden toegevoegd. Veelal taupe tinten en grijstinten matchen erg mooi met houten en zwarte elementen in het interieur.

Video’s over ons binnenschilderwerk, watch!