-- Er is tijd voor alles, zolang je maar tijd maakt --

Duurzaam buitenschilderwerk met Sikkens

Om duurzaam buitenschilderwerk af te leveren, komt heel wat kijken.

Duurzaamheid loont, onze verfsystemen gaan tot 10 jaar mee.

De vraag naar duurzaamheid is van steeds grotere betekenis. Sommige verfsystemen zijn daarom duurder, maar hun meerprijs meer dan waard, door de langere levensduur en een veel beter glansbehoud!

Duurzaamheid in samenwerking met Sikkens

Brinkhil schilderwerken werkt met hoogwaardige verfsystemen van Sikkens, die geheel volgens de voorschriften worden verwerkt. Voor het buitenschilderwerk gaan wij grondig te werk.

Samen met u bepalen wij de kleur. Hiervoor hanteren wij de Ral waaier of de Sikkens kleurenwaaiers of andere kleurstalen.

Kleurenwaaier bestellen: www.sikkenssamples.com. Tegen een kleine vergoeding kunt u hier diverse kleurenwaaiers bestellen.

Werkwijze buitenschilderwerk

Na alle voorbereidingen, zoals gedegen wassen met universol, wordt al het houtwerk machinaal geschuurd en waar nodig met de hand geschuurd. Na het schuren wordt al het schuurstof verwijderd d.m.v. afstoffen en nawassen.

Voor een zeer mooie en strakke afwerking tussen glas en hout, wordt alles strak afgetaped. Hiervoor gebruiken wij de gele gold tape van Kip. Dit resulteert in een messcherpe afwerking (zie de Time-lapse video op deze pagina en de details foto’s op deze pagina).

Slechte verflagen worden verwijderd d.m.v. schrapen en krabben. Kale delen hout worden extra bijgegrond. Indien er reparaties nodig zijn aan onderliggers of andere beschadigingen en/of houtrot dan werken wij met Polyfilla 2-componenten pasta’s.

Hierna wordt al het houtwerk met Rubbol Primer Extra in de grondverf gezet. Al het houtwerk wordt volledig in de grondverf gezet voor het opbouwen van het juiste systeem. Openstaande verbindingen worden met exterieur acrylaatkit gekit. Oneffenheden worden schraal geplamuurd.

Na droging van de Rubbol primer wordt er meestal afgeschilderd met Sikkens SB of Sikkens XD Gloss. Verfsystemen die het houtwerk wel 8 jaar tot 10 jaar beschermen en verfraaien met een bijzondere mooie en hoge glansgraad. Een hoge mate van weervastheid en goed bestand tegen UV- straling.

Voor alle technische specificaties van de diverse verfsystemen verwijzen u door naar www.sikkens.nl.

Uw woning of bedrijfspand kan er weer jaren tegen. Vooral de hoge glansgraad van de SB en XD Gloss. Deze verfsystemen geven alles een fraai aanzien.

Onze werkwijze in de demo’s hieronder