Meer dan 500 m2 airless spuiten


 • € 7,50

  incl. 6% BTW
 • p/m2


 • Advies op locatie vooraf

  Latex klasse 1

  Kitwerk in de hoeken

  Controle wanden & plafonds

  Aanbrengen voorstrijk

  Airless latex spuiten

  Afplakken raamkozijnen

  Afplakken deurkozijnen

  Afplakken radiatoren

  Afplakken keuken

  Afplakken vloeren

 •  
100 m2 tot 500 m2 spuiten


 • € 8,50

  incl. 6% BTW
 • p/m2


 • Advies op locatie vooraf

  Latex klasse 1

  Kitwerk in de hoeken

  Controle wanden & plafonds

  Aanbrengen voorstrijk

  Airless latex spuiten

  Afplakken raamkozijnen

  Afplakken deurkozijnen

  Afplakken radiatoren

  Afplakken keuken

  Afplakken vloeren

 •  
Minder dan 100 m2 spuiten


 • € 9,50

  incl. 6% BTW
 • p/m2


 • Advies op locatie vooraf

  Latex klasse 1

  Kitwerk in de hoeken

  Controle wanden & plafonds

  Aanbrengen voorstrijk

  Airless latex spuiten

  Afplakken raamkozijnen

  Afplakken deurkozijnen

  Afplakken radiatoren

  Afplakken keuken

  Afplakken vloeren

 •  

Airless latex spuiten

 • Sneller dan rollen
 • Efficiënter en egaal
 • Prijstechnisch interessant
 • Altijd schrobvaste klasse 1 latex van “De Vos”

Met latex spuiten kunnen we superstrak werk leveren. De latex wordt aangebracht met een professionele airless spuitinstallatie. Dit gaat aanzienlijk sneller dan het traditioneel rollen van latex. Hierdoor is er een grote tijdwinst te boeken en daardoor prijs technisch erg interessant. Wij spuiten latex veelal één basiskleur. Accentkleuren kunnen natuurlijk ook worden aangebracht. Uiteraard is airless latex spuiten ook veel egaler en strakker, vooral op glad stucwerk is het eindresultaat esthetisch erg fraai.

Latex spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepastDit is ook dé oplossing voor een mooie gladde latexlaag op glad stucwerk. Bij het traditioneel rollen van latex ontstaat er altijd een lichte structuur van de roller op glad stucwerk. Airless latex spuiten op een gladde ondergrond is de hoogst mogelijke afwerking. Onze prijzen zijn altijd alles-in-één, dus inclusief het afplakken van kozijnen, deuren, plinten, keuken, radiatoren en vloeren. Kortom latex spuiten wordt veel toegepast en wij werken door heel Nederland en België. Kijkt u op deze pagina onderaan naar de video’s omtrent onze werkwijze. Wij rijden tevens vrijblijvend bij u langs. Wij inspecteren dan tevens het plafond en de wanden en wij geven u een duidelijke uitleg omtrent de airless werkzaamheden aan uw woning/bedrijfspand of appartement.

In veel situaties kan het latex spuiten ook worden toegepast op structuur ondergronden zoals spack of spachtelputz. Deze structuur ondergrond blijft dan hetzelfde en wordt dan met latex spuiten voorzien van een nieuwe frisse laag latex. Is deze structuur ondergrond reeds eerder (lees vroeger) gesaust (getext, in vakjargon) dan volstaat één laag latex. Is deze ondergrond nog niet eerder voorzien van latexlaag, dan spuiten wij twee lagen latex. Op nieuw glad stucwerk spuiten wij ook altijd twee lagen latex en impregneren wij het stucwerk om de zuiging van de plafonds en wanden op te heffen. Wij spuiten een complete woning in 3 a 4 dagen. In het afplakken van alles wat niet gespoten moet worden gaat veel tijd zitten. Dit is tevens een secuur werk omdat er strak gewerkt moet worden langs kozijnen, deurposten etc. Het spuitproces gaat razend snel en is zeer efficiënt. (zie onze diverse video’s op de website)

De airless werkzaamheden aan uw woning/appartement gaan beginnen

De 1e dag worden de wanden (stucwerk) met schuurmatjes licht geschuurd. Er zijn altijd wat gipsrestjes te vinden op het stucwerk. Ook worden spaanslagen van de stucadoor weggeschuurd. We gebruiken hiervoor een ledlamp op accu, de kleinste beschadigingen worden hierdoor zichtbaar en worden keurig gladgemaakt. Indien nodig worden ook op dag 1 de vloeren volledig gemaskeerd en keurig afgeplakt met onze maskeermachine (zie video onderaan de pagina). Zijn de wanden voorzien van spack of spachtelputz dan worden montagegaatjes en/of beschadigingen keurig hersteld.

Oppervlakte beschadigingen (glad stucwerk) van stoten wordt met foamvuller glad gemaakt en nageschuurd. De hoeken worden gekit met non crack acrylaatkit of. Hierna worden onbehandelde plafonds en wanden met voorstrijk ingeneveld. Wij gebruiken hiervoor een lagedrukpomp. De voorstrijk zal direct in het stucwerk trekken. De hoeken worden extra behandeld met voorstrijk in verband met het afplakken voor eventuele kleuren.

De 2e dag wordt er verder afgeplakt en worden de wanden nogmaals gecontroleerd met een led bouwlamp.
Als alles afgeplakt en gemaskeerd is, kan de latex klaargezet worden. De emmers worden altijd nogmaals met een mixer goed gemixt. Ook wordt de airless machine operationeel gemaakt. De machine staat op een centrale plek in de woning. De actieradius van het spuitspistool en de slang is 20 meter.

De airless specialisten zijn nu aan de beurt. Het spuitmasker gaat op en de overall gaat aan. De eerste laag kan gespoten worden. De 2e vakman controleert de latex emmers onder de machine en vult deze continu aan. Want afhankelijk van de ondergrond zullen er vele emmers latex verwerkt worden. Wij werken dus altijd met 2 vakmannen. Het spuiten gaat razendsnel. De eerste laag kan goed aandrogen voordat de 2e laag gespoten gaat worden. Tussen de lagen door, checken wij nogmaals met de ledlamp op beschadigingen. Hierna wordt al het afplakmateriaal keurig verwijderd en wordt alles schoon opgeleverd.

Bekijkt u hieronder onze bedrijfsvideo’s

Hoe werkt latex spuiten met een airless machine

De latex wordt door middel van een plunjerpomp onder druk gebracht, zonder gebruik te maken van lucht (airless). De druk wordt opgebouwd in de machine en in de slang. De latex wordt onder hoge druk door een tip (nozzle) geperst. De latex krijgt dan een drukval en wordt hierdoor zeer mooi en egaal verspoten. De druk van de latex is circa 160/170 bar. Wij spuiten altijd twee lagen latex. (op de diverse video’s kunt u dit mooi zien) Onze vakmensen zorgen ervoor dat de hoogst mogelijk kwaliteit behaald wordt.

Secuur maskeren en afplakken

Wij werken accuraat en professioneel. Alles wordt goed en zorgvuldig “ingepakt” en beschermd met plastic. Veel klanten zijn vaak bezorgd om hun keuken en/of vloer. Wij kunnen verzekeren dat alles wat niet gespoten wordt, goed met plastic en maskeerpapier beschermd wordt. Dus ook uw radiatoren, deuren en kozijnen en uiteraard uw vloeren (zie foto’s in de slider beneden). Verder werken wij ultrastrak met onze tape langs de kozijnen en deurposten. Dit is uiteraard belangrijk omdat er dan een mooie en rechte lijn ontstaat tussen de latex en het kozijn.

Plafonds & wanden voorbereiden

Voordat wij airless uw glad gestucte plafonds en/of wanden gaan latex spuiten, wordt alles voorgeneveld met een primer voorstrijk om de zuiging op te heffen. De hoeken worden altijd met kwaliteits non crack acrylaatkit van Den Braven/Hercuseal netjes dichtgekit. Vervolgens lopen wij alle wanden en/of plafonds na op kleine beschadigingen en schuren wij de wanden en/of plafonds licht na. Wij gebruiken One time foam pasta om gaatjes/beschadigingen netjes glad weg te werken. Tussen de lagen door controleren wij nogmaals met een witte ledlamp de gestucte ondergrond.

Latex spuiten versus rollen

Airless latex spuiten wordt vaak toegepast op nieuw glad pleisterwerk (stucwerk). Indien u gladde wanden en/of plafonds gaat rollen, ontstaat er altijd een lichte roller structuur op het gladde pleisterwerk. Dit ziet er minder strak uit. Welke latex er gebruikt wordt is van groot belang. Bij het latex spuiten kan er snel gewerkt worden, (zie de diverse demo video’s op de pagina) zonder strepen en is het eindresultaat veel strakker. Uiteindelijk zijn de voordelen van latex spuiten groter dan het traditioneel rollen van latex. Wij zijn u graag van dienst!

Kunt uzelf latex spuiten

Vaak zijn airless spuitmachines te huur. Echter als u voor het eerst een plafond of wand met een airless spuitmachine gaat spuiten, zal dit naar alle waarschijnlijkheid een klein drama worden. Er is kennis van de spuitmachine nodig, tevens is er ervaring nodig van het aanbrengen van de latex en vooral wat voor latex. Verder heeft u de nodige kennis nodig van de diverse maten spuittips, het spuitpistool, de aanzuigkop, drukcontrole, filters en de werkdruk van de latex. U hoort het al. Laat dit over aan de professional.

Kleuren airless spuiten

Voor het aanbrengen van de accentkleuren gebruiken we onze professionele Graco GX FF. Veelal zijn dit kleine wanden die van een contrastkleur moet worden voorzien. Deze wanden worden gespoten, nadat de basiskleur wit reeds is aangebracht en 24 uur heeft gedroogd.

6% B.T.W. of 21% B.T.W

Alle prijzen op onze website zijn inclusief 6% BTW. Voor nieuwbouwwoningen geldt een BTW tarief van 21%. Dit wordt dan in onze offerte duidelijk vermeld. Er moet dan helaas meer BTW betaald worden. Dit is een meerprijs van 15% BTW.

Welke latex gebruiken

Wij gebruiken altijd schrobvaste latex “klasse 1” van het merk “De Vos Verf”. Hoogwaardige kwaliteits latex sytemen. U kunt op de website van De Vos alles nog eens goed teruglezen. Vlekken zijn goed te verwijderen met een spons en warm water. De professionele latex systemen zijn tevens spanningsarm. Dit betekent dat er geen problemen zullen ontstaan in de hoeken waarbij er altijd een hogere laagdikte wordt aangebracht. De latex zal dus niet gaan craqueleren in de hoeken wat bij goedkopere latexen wel het geval is. Ook glanst deze latex niet op indien u een vlek heeft gereinigd met een spons. Door onze gunstige inkoop kunnen wij een zeer goede prijs/kwaliteit aanbieden.

Wat is schrobvastheid van latex

De schrobvastheid wordt in een laboratorium bepaald met een schuurspons. De spons wordt opgespannen in een testapparaat en vervolgens een bepaald aantal keren heen en weer bewogen over een proefvlak. Hierna wordt het monster op een weegschaal doorgemeten. Het gewichtsverlies, de afname van de laagdikte wordt op deze wijze berekend. Wanneer deze na 200 heen- en weer gaande bewegingen geringer is dan 5 micrometer (= 0,001 mm), heeft het afwerkmateriaal een schrobvastheid klasse 1. Voor klasse 2 moet de afname van de laagdikte tussen 5 en 20 micrometer liggen.

Hoe dik is de latexlaag

De latex die verspoten wordt met de airless machine heeft een veel hogere laagdikte dan een laag latex die is gerold. Simpel gezegd is één laag latex spuiten twee keer rollen. Omdat op glad stucwerk de latex nagenoeg geen structuur geeft lijkt het net op de laagdikte dun is maar dat is niet zo. Spuiten van latex geeft een hoge laagdikte. Dit zorgt voor extra sterkte en bescherming en het ziet er strak uit.