Meer dan 500 m2 airless spuiten


 • € 9,00

  exclusief BTW
 • p/m2


 • Advies op locatie vooraf

  Klasse 1 latex

  Kitwerk in de hoeken

  Kitwerk kozijnen

  Controle wanden

  Controle plafond(s)

  Licht schuren stucwerk

  Aanbrengen voorstrijk

  Afplakken raamkozijnen

  Afplakken deurkozijnen

  Afplakken radiatoren **

  Afplakken keuken **

  2 lagen latex spuiten

  Opruimen

  ** Indien gemonteerd / geplaatst

 •  
100 m2 tot 500 m2 spuiten


 • € 10,00

  exclusief BTW
 • p/m2


 • Advies op locatie vooraf

  Klasse 1 latex

  Kitwerk in de hoeken

  Kitwerk kozijnen

  Controle wanden

  Controle plafond(s)

  Licht schuren stucwerk

  Aanbrengen voorstrijk

  Afplakken raamkozijnen

  Afplakken deurkozijnen

  Afplakken radiatoren **

  Afplakken keuken **

  2 lagen latex spuiten

  Opruimen

  ** Indien gemonteerd / geplaatst

 •  
Minder dan 100 m2 spuiten


 • € 11,00

  exclusief BTW
 • p/m2


 • Advies op locatie vooraf

  Klasse 1 latex

  Kitwerk in de hoeken

  Kitwerk kozijnen

  Controle wanden

  Controle plafond(s)

  Licht schuren stucwerk

  Aanbrengen voorstrijk

  Afplakken raamkozijnen

  Afplakken deurkozijnen

  Afplakken radiatoren **

  Afplakken keuken **

  Afplakken vloeren **

  2 lagen latex spuiten

  Opruimen

  ** Indien gemonteerd / geplaatst

 •  

Airless latex spuiten is bij Brinkhil All-in

 • Mooier & sneller dan rollen

 • Egale en strakke techniek

 • Goedkoper dan rollen

 • Esthetisch erg fraai

 • Standaard klasse 1 latex

 • Wij spuiten altijd 2 lagen

Wij werken al jaren volgens het unieke All-in concept. U ontvangt één totaalprijs waarbij alle werkzaamheden inbegrepen zitten zoals kitwerk, afplakwerk, voorstrijken, plamuren etc.

Met airless latex spuiten kunnen we zeer mooi werk afleveren. De latex wordt aangebracht met een Graco machine. Spuiten is sneller dan het traditioneel rollen van latex. Hierdoor is er een grote tijdswinst te boeken. En dat is weer gunstig voor de prijs.

Het eindresultaat is dan altijd mooier en strakker, dan het traditioneel rollen. Het schuren (polijsten) en plamuren is essentieel voor een strak eindresultaat. Vooral op glad stucwerk is airless spuiten esthetisch erg fraai te noemen.

Benieuwd naar het eindresultaat van latex spuiten? Bekijk deze foto’s met latex spuiten voor & na.

Latex spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepastDit is ook dé afwerking, voor een mooie gladde latexlaag op glad stucwerk. Bij het traditioneel rollen van latex ontstaat er altijd een lichte structuur van de roller op nieuw glad stucwerk. Airless latex spuiten op een gladde ondergrond is egaal en geeft GEEN structuur op het stucwerk.

Onze vakspecialisten zijn werkzaam in geheel Nederland. Latex spuiten is mogelijk bij nieuwbouwwoningen en bestaande woningen. De voorwaarde is wel dat alle ruimtes leeg en toegankelijk moeten zijn. Wij rijden altijd vrijblijvend bij u langs, voor advies op maat. Verder inspecteren wij dan de ondergrond en geven u een duidelijke uitleg omtrent de werkwijze en de airless techniek. Wij doorlopen dan uw gehele woning/appartement/bedrijfspand en nemen alle werkzaamheden door. Tevens krijgt u een staal van de meest gebruikte wit tinten die wij airless spuiten. Dit is wit ongemengd, ral 9016 of ral 9003.

In veel situaties, kan het latex spuiten ook worden toegepast op structuur ondergronden zoals spack of spachtelputz of reeds gerolde wanden. Deze structuur ondergrond blijft dan hetzelfde en wordt dan met latex spuiten voorzien van een nieuwe frisse laag latex. Op elke ondergrond spuiten wij altijd twee lagen latex en impregneren wij het stucwerk om de zuiging van de plafonds en wanden op te heffen. In het afplakken en maskeren van alle kozijnen, ramen, trappen etc. gaat veel tijd zitten. Dit is tevens een secuur werk omdat er strak gewerkt moet worden langs raamkozijnen en deurposten. Het airless spuitproces gaat razendsnel en is zeer efficiënt te noemen.

Het stucwerk wordt goed gecontroleerd, licht geschuurd en beschadigingen geplamuurd. Ook zijn er zijn altijd wat gipsrestjes te vinden op het stucwerk. Verder worden spaanslagen en spaan krassen weg geschuurd. We gebruiken hiervoor een led lamp op accu, de kleinste beschadigingen worden hierdoor zichtbaar en worden keurig glad geplamuurd. Indien nodig, worden ook direct de vloeren volledig gemaskeerd en keurig afgeplakt met onze maskeer machine (zie video’s over de airless latex spuittechniek). Als uw wanden voorzien zijn van spack of spachtelputz, dan worden montagegaatjes en/of beschadigingen keurig hersteld. De hoeken worden gekit met non crack acrylaat kit. Hierna worden onbehandelde plafonds en wanden met voorstrijk ingeneveld.

Als alles afgeplakt en gemaskeerd is, kan de latex klaargezet worden. Ook wordt de airless machine operationeel gemaakt. De machine staat op een centrale plek in de/het woning/appartement. De actieradius van de slang is 30 meter.

De meest gestelde vragen leest u op onze FAQ pagina. Hier vindt u al antwoord op veel gestelde vragen van onze klanten.

De airless specialisten zijn nu aan de beurt. Het spuitmasker gaat op, en de spuit overall wordt aangetrokken. Er wordt nu airless gespoten. De 2e vakman controleert de latex emmers onder de airless machine en vult deze continu aan. Afhankelijk van de ondergrond zullen er vele emmers latex verwerkt worden. Wij werken dus altijd met minimaal 2 vakmannen.

Opruimen en schoon opleveren is onze standaard procedure en de woning is vrijwel toegankelijk om andere werkzaamheden te verrichten zoals het terugplaatsen van meubels etc.

Een selectie op video vastgelegd, hier ziet u in 2 minuten onze werkwijze

Hoe werkt latex spuiten met een airless machine

De latex wordt door middel van een plunjerpomp onder druk gebracht, zonder gebruik te maken van lucht (airless). De druk wordt opgebouwd in de machine en in de slang. De latex wordt onder hoge druk door een tip (nozzle) geperst. De latex krijgt dan een drukval en wordt hierdoor zeer mooi en egaal verspoten. De druk van de latex is circa 160/170 bar. Wij spuiten altijd twee lagen latex. (op de diverse video’s kunt u dit mooi zien) Onze vakmensen zorgen ervoor dat de hoogst mogelijk kwaliteit behaald wordt.

Wij werken met de nieuwste Airlessco en Graco airless machines. Deze machine’s worden in topconditie gehouden om de hoogste kwaliteit te waarborgen van het latex spuit en lak spuitwerk.

Secuur maskeren en afplakken

Wij werken accuraat en professioneel. Alles wordt goed en zorgvuldig “ingepakt” en beschermd met plastic. Veel klanten zijn vaak bezorgd om hun keuken en/of vloer. Wij kunnen verzekeren dat alles wat niet gespoten wordt, goed met plastic en maskeerpapier beschermd wordt. Dus ook uw radiatoren, deuren en kozijnen en uiteraard uw vloeren (zie foto’s in de slider beneden). Verder werken wij ultrastrak met onze tape langs de kozijnen en deurposten. Dit is uiteraard belangrijk omdat er dan een mooie en rechte lijn ontstaat tussen de latex en het kozijn.

Plafonds & wanden voorbereiden

Zodra het stucwerk van wanden en plafonds voldoende droog is en volledig wit is opgetrokken, kunnen de voorbereidingen voor latex spuiten van start gaan. Stucwerk droogt nadat de stucadoor het pleisterwerk heeft aangebracht gemiddeld 1 mm per dag. Een droogtijd van 7 dagen is over het algemeen prima met een droog temperatuur van circa 20 graden.

Vervolgens lopen wij alle wanden en plafonds na op kleine beschadigingen en schuren wij de wanden en plafonds licht na met een fijne korrel. (P240-P280) Wij gebruiken One Time foam pasta om gaatjes/beschadigingen netjes glad af te werken. Tussen de lagen door controleren wij nogmaals met een witte ledlamp de gestucte ondergrond.

Na de schuur- en plamuur werkzaamheden worden de wanden en plafonds met een voorstrijkmiddel ingeneveld om de zuiging op te heffen en een betere hechting te geven. De hoeken worden altijd met kwaliteits non crack acrylaatkit van Den Braven/Hercuseal netjes dicht gekit. Hierna kunnen we latex spuiten met een extra controle tussen de lagen door.

Latex spuiten versus rollen

Airless latex spuiten wordt vaak toegepast op nieuw glad pleisterwerk (stucwerk). Indien u gladde wanden en/of plafonds gaat rollen, ontstaat er altijd een lichte roller structuur op het gladde pleisterwerk. Dit ziet er minder strak uit. Welke latex er gebruikt wordt is van groot belang. Bij het latex spuiten kan er snel gewerkt worden, (zie de diverse demo video’s op de pagina) zonder strepen en is het eindresultaat veel strakker. Uiteindelijk zijn de voordelen van latex spuiten groter dan het traditioneel rollen van latex. Wij zijn u graag van dienst!

Houdt er wel rekening mee dat in veel nieuwbouw woningen de wanden behangklaar worden opgeleverd. De wanden zijn dan nog niet geschikt om airless te spuiten. Er zal door een stucadoorsbedrijf eerst een dunne filmlaag moeten worden aangebracht. Dit geldt als basis voor latex spuiten. wij lopen dan nogmaals alle wanden na met onze led bouwlampen en schuren en plamuren alle wanden en plafonds.

Kunt uzelf latex spuiten

Vaak zijn airless spuitmachines te huur. Echter als u voor het eerst een plafond of wand met een airless spuitmachine gaat spuiten, zal dit naar alle waarschijnlijkheid een drama worden. Er is kennis van de spuitmachine nodig. Er is veel ervaring nodig om met het spuitpistool de latex vloeiend te vernevelen. De minste of geringste verkeerde beweging kan al funest zijn. Tevens is er ervaring nodig in het aanbrengen van de latex en vooral wat voor latex. Verder heeft u de nodige kennis nodig van de diverse maten spuittips, het spuitpistool, de aanzuig kop, drukcontrole, filters en de werkdruk van de latex. U hoort het al. Laat dit over aan de professional.

Kleuren airless spuiten

Voor het aanbrengen van de accentkleuren gebruiken we onze professionele Airlessco LP 655. Veelal zijn dit kleine wanden die van een contrastkleur moet worden voorzien. Deze wanden worden gespoten, nadat de basiskleur wit reeds is aangebracht en 24 uur heeft gedroogd.

(9% B.T.W. of 21% B.T.W

De prijzen voor airless latex spuiten op onze website zijn inclusief 9% BTW. Voor nieuwbouwwoningen geldt een BTW tarief van 21%. Dit wordt dan in onze offerte duidelijk vermeld. Er moet dan helaas meer BTW betaald worden. Dit is een meerprijs van 12% BTW.

Welke latex gebruiken

Wij gebruiken altijd schrobvaste latex “klasse 1” van het merk “De Vos Verf” , “Veveo S1” of “Herbol” van Akzo Nobel. Dit zijn uitsluitend klasse 1 oftewel A merk latex soorten. Vlekken zijn goed te verwijderen met een spons en warm water. Ook glanst deze latex niet op indien er een vlek is ontstaan op de muur en gereinigd wordt met een warme spons.

Door onze gunstige inkoop kunnen wij een zeer goede prijs/kwaliteit aanbieden. Goedkopere latex soorten zullen veel eerder craqueleren (barstjes vertonen) in de hoeken en andere problemen geven. In deze latex zit veel meer kalk en veel goedkoper is en minder goed dekt. Verder is de reinigbaarheid veel minder en ontstaan er glansplekken zodra u deze goedkopere latex wilt reinigen. Wij gebruiken standaard een klasse 1 latex.

Wat is schrobvastheid van latex

De schrobvastheid wordt in een laboratorium bepaald met een schuurspons. De spons wordt opgespannen in een testapparaat en vervolgens een bepaald aantal keren heen en weer bewogen over een proefvlak. Hierna wordt het monster op een weegschaal doorgemeten. Het gewichtsverlies, de afname van de laagdikte wordt op deze wijze berekend. Wanneer deze na 200 heen- en weer gaande bewegingen geringer is dan 5 micrometer (= 0,001 mm), heeft het afwerkmateriaal een schrobvastheid klasse 1. Voor klasse 2 moet de afname van de laagdikte tussen 5 en 20 micrometer liggen.

Hoe dik is de latexlaag

De latex die verspoten wordt met de airless machine heeft een veel hogere laagdikte dan een laag latex die is gerold. Simpel gezegd is één laag latex spuiten twee keer rollen. Omdat op glad stucwerk de latex nagenoeg geen structuur geeft lijkt het net, of de laagdikte dun is, maar dat is niet zo. Spuiten van latex geeft een hoge laagdikte. Dit zorgt voor extra sterkte en bescherming en het ziet er strak uit.