Mijn naam is Franck Brink en ik ben in 2002 begonnen als ZZP’er met Brinkhil schilderwerken. Inmiddels hebben wij 3 vakmensen in dienst en werken wij samen met een netwerk van ZZP’ers. Wij besteden veel airless werk uit aan onze airless specialisten in geheel Nederland. Zij hebben veel ervaring op het gebied van zowel latex- als lakspuiten. Wij zijn een allround airless afwerkingsbedrijf waarbij de kwaliteit en het vakmanschap hoog op het lijstje staat. Doordat wij snel reageren op mail en direct klanten te woord staan, bieden wij een totaal pakket aan voor een strakke afwerking van uw woning/appartement. Onze specialisatie is de airless latex oppervlakte techniek en dat brengt ons door geheel Nederland. Dit hoogwaardig afwerken van wanden en plafonds is de laatste jaren steeds bekender geworden en wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen, maar wordt ook veelvuldig toegepast op renovatie projecten en verhuizingen. Wij werken in geheel Nederland en België. Wij zijn u graag van dienst!

Wij zijn een OnderhoudNL Garantie-bedrijf dat optimale zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid biedt. U bent dus zeker van de kwaliteit van het geleverde schilderwerk, spuitwerk, de service en de garantie. In Nederland zijn ruim 2000 OnderhoudNL Garantie-bedrijven. Ook vanuit Den Haag worden onze partner bedrijven ingeschakeld om snel en adequaat onze klanten te kunnen bedienen.

Wij gebruiken de latex van “De Vos Verf” en Veveo coatings. Wij hebben gekozen voor “De Vos Verf” en “Veveo S1” latex omdat de kwaliteit van deze latex zeer hoog is. De latex heeft ook een zeer mooie matte uitstraling. Deze latex is waterdamp doorlatend en kan met een spons gereinigd worden. Deze latex heeft een hoge dek kracht en geeft een zeer mooi eindresultaat in combinatie met onze spuitapparatuur.

Deze latex is schrobvast volgens klasse 1 en is te reinigen met de gebruikelijke reinigingsmiddelen zonder op te glanzen. Wij gebruiken het type Fluwex ED van “De Vos Verf”. en de “Collix AC Plus S1 mat van Veveo”. Een zeer hoogwaardige latex en schrobvast volgens klasse 1. Deze latex is ultra mat en sneldrogend en bevat hoogwaardige kunstharsdispersies. Heeft een minimale verkleuring en een uitstekende dekking.


Tegenwoordig zie je veel badkamerwanden en toiletwanden die glad gestuct worden. Er wordt dan niet betegeld. Wij gebruiken dan een zijdeglans latex van “De Vos Verf” type Fluwex BB. De wanden en het plafond zijn dan beter bestendig tegen vocht en vlekken. Deze latex is ook veel gladder, waardoor vlekken zich minder hechten aan het oppervlak en daardoor makkelijk te verwijderen zijn.

De Vos Verf is sinds 1905 fabrikant van lakken, muurverven voor de professionele schildersbedrijven in Nederland. In 2016 is de 4e generatie De Vos actief binnen dit familiebedrijf. Daarmee is hofleverancier De Vos Verf de oudste zelfstandige fabrikant van professionele lakken, muurverven voor de vakmanschilder in Nederland.

De prijzen op onze website zijn allemaal inclusief 9% B.T.W. Veelal werken wij voor de particuliere markt. Indien het een nieuwbouwwoning betreft tot 2 jaar oud dan is de B.T.W. 21%. Het verschil wordt dan extra berekend. Het verschil is 12% en wordt in de offerte duidelijk vermeld.

Wij gebruiken de Airlessco TS 1750 en LP 655. Ook gebruiken wij de Graco GXFF airless machine voor het lakspuiten. Dit zijn stuk voor stuk professionele airless machine’s en zijn extreem duurzaam. De latex afgifte is altijd constant door de digitale drukcontrole. In combinatie met het spuitpistool, de spuit tip en de juiste latex en lak/verf, kunnen wij esthetisch zeer fraai spuitwerk leveren. Muren spuiten en plafonds spuiten is onze specialisatie in combinatie met onze professionele machine’s van Wiltec en Woodfield. Wiltec heeft een ongeëvenaarde expertise in spuitapparatuur voor de oppervlakte techniek. Muurverf aanbrengen met deze machine’s is de hoogst mogelijke afwerking voor wanden en plafonds.

Wij beschermen uiteraard alles wat niet gespoten moet worden, maar we beschermen ook onszelf tegen de spuitnevel met professionele stofmaskers en spuit overalls. Wel zo belangrijk en veilig!

Wij spreken altijd de werkzaamheden met u door en komen altijd vooraf kijken in uw woning/appartement of bedrijfspand. Immers wij moeten de wanden en de plafonds van dichtbij zien om een goed advies te geven. Ook krijgt u alle informatie omtrent onze werkwijze en de airless techniek.

Maar VOORAL wordt het stucwerk gecontroleerd, met onze witte led lampen. Wij schijnen dit direct op het stucwerk, hierdoor kan de kwaliteit van het stucwerk worden gecontroleerd. Soms is het nodig om de stucadoor ter verantwoording te roepen en herstelwerkzaamheden te laten uitvoeren. In bepaalde situaties is het noodzakelijk om met een langnek (grote ronde schuurmachine met stofzuiger) het stucwerk te moeten laten schuren door het stucadoorsbedrijf. Dit alles gaat in goed overleg.

JAZEKER, wij spuiten met onze Graco lakspuitmachine GXFF ook veelal nieuwbouw trappen, raamkozijnen, binnen deuren en kozijnen, plinten en radiatoren. De voorwaarde is wel dat de gehele ruimte, liefst de gehele woning leeg moet zijn in verband met restnevel etc.

Nou NEE, wij controleren en schuren altijd met fijne schuurmatjes de wanden en plafonds na. Dit doen we om de gipsrestjes en de spaanslagen weg te schuren. Vaak zitten er ook beschadigingen op het nieuwe stucwerk. Dit wordt glad geplamuurd met OneTime. Dit is een reparatie foam. Het is BELANGRIJK om de muren en plafonds spuitklaar/sausklaar door de stucadoor te laten opleveren. Hoe gladder de muren en plafonds worden gestuct, hoe BETER. Behangklare wanden zijn NIET spuitklaar en wij RADEN dan af om het airless te spuiten.

Het komt inderdaad voor, dat wij bij een locatiebezoek constateren dat de wanden te slecht zijn om airless te spuiten. Wij geven dan aan, dat de stucadoor eerst herstelwerkzaamheden dient uit te voeren. De basis van het stucwerk dient glad te zijn. Uiteraard schuren wij licht na, en repareren wij standaard kleine beschadigingen. Maar soms komt het voor, dat de muren te slecht zijn en dat er grote plekken/nesten zijn, die wij ook niet meer mooi glad krijgen. Op slecht gestucte wanden zie je heel veel kleine gaatjes (poriën) en heel veel slechte stukken en plekken en veel krassen. Op mooi gestucte wanden zie dat allemaal niet of vele vele malen minder.

Het komt dus voor, dat Brinkhil op slecht gestucte wanden een negatief advies geeft, oftewel er wordt dan afgeraden om airless te sprayen.

JA, wij schuren altijd met professionele schuurmatjes in korrel P 240 of P 280 de wanden en plafonds LICHT na. Dit wordt gedaan om kleine gipsrestjes, die bovenop het stucwerk zitten weg te schuren. Ook schuren wij de spaan aanzetten weg van de stucadoor. Het is NIET bedoeling dat wij alle wanden en plafonds volledig schuren met een grove korrel. Immers hoe meer je schuurt, hoe meer je KAPOT schuurt van de toplaag van het stucwerk. Ook zullen er krassen ontstaan bij TEVEEL schuren. Wij werken dan altijd met een fijne schuurmatjes in korrel P 220 tot P 280 of zelfs nog fijner (P 320).

Uiteraard wordt nieuw glad stucwerk (pleisterwerk) met een lagedrukpomp voorgestreken met een voorstrijkmiddel. Dit voorstrijkmiddel is nodig, omdat anders de latex te snel droogt op de stuclaag, wat problemen kan geven voor een goede hechting. Een voorstrijkmiddel fixeert dus het stucwerk, zodat de latex een optimale hechting krijgt en er geen onthechting plaats kan vinden.

 

De primer voorstrijk wordt met een handpomp met 1 a 2 bar luchtdruk op het stucwerk geneveld. Vooral in de hoeken, wordt er een extra laag voorstrijk aangebracht, omdat in de hoeken, het stucwerk vaak wordt afgeplakt voor het aanbrengen van een kleur.

Kleine beschadigingen, zoals stootschade ontstaat altijd op het stucwerk. Immers er wordt natuurlijk volop gewerkt tijdens de bouw. Wij lopen dan alle wanden en plafonds na met een ledlamp en wij plamuren met One Time reparatie foam de beschadigingen. Het is NIET de bedoeling, dat wij slecht gestucte wanden/plafonds volledig plamuren. Het is de verantwoording van de het stucadoorsbedrijf om zo GLAD mogelijk te stucen. Wij zien vele soorten stucwerk. De éne stucadoor levert het gladder op dan de andere stucadoor. Geef aan dat er airless gespoten gaat worden. De wanden worden dan extra glad gemaakt door de stucadoor.

Zie hier, hoe beschadigingen, spaan slagen en spaan krassen met een witte led bouwlamp worden geplamuurd.

Op glad stucwerk worden “ingesneden” hoeken door ons, met een non crack acrylaat kit netjes rond afgekit. Sommige stucadoors kiezen ervoor om de hoeken in te snijden. Het komt ook voor dat dit insnijden niet gebeurd door het stucadoorsbedrijf. De hoeken zitten dan al dicht, en wij lopen dan alleen de hoeken nog na, door deze nog licht uit te schuren.

Jazeker, ook op de welbekende korrelstructuur ondergrond kunnen wij airless spuiten. Soms is het wel nodig (ongesausd spack) om dan direct na het spuiten ook direct na te rollen. Afhankelijk van de grofheid van spack MOET er nagerold worden om de latex in de spack te “duwen”. Hierna spuiten we nog een laag latex op de spack ondergrond. Indien spack in het verleden gerold/gesausd is, dan kan er airless worden gespoten zonder narollen. De spack is dan reeds verzadigd.

JA dat kan, ook op ongesausd spachtelputz kunnen we spuiten. Ook hier geldt, indien de spachtelputz ongesausd is, dan zal er direct nagerold moeten worden om de latex in de spachtel te “duwen” Het rollen gebeurt direct na het spuiten. Dit doen we om de latex dieper in de spachtelputz te krijgen. Bij het alleen spuiten zal de latex niet diep genoeg indringen en ontstaan er eilanden/nesten op de spachtelputz en dat ziet er NIET mooi uit. Bij het narollen ontstaat er een strakke, egale en mooie afwerking zonder banen. Indien spachtelputz in het verleden gerold/gesausd is, kan dan direct airless worden gespoten zonder na te rollen. De spachtelputz is dan reeds verzadigd met latex.

NEE, Indien uw wanden, in bijvoorbeeld een nieuwbouw woning behangklaar, wordt opgeleverd, is dit nog NIET voldoende. Er zal nog een “FILMLAAG” aangebracht moeten worden voor het beste resultaat. Een “FILMLAAG” is een dunne pleisterlaag van 1 a 2 of 3 mm gips, die alle oneffenheden en poriën van de wand glad maakt. Dit “affilmen” ADVISEREN wij altijd. De kosten voor het “affilmen” zijn betaalbaar, de kosten zullen tussen de € 8,00 en €12,00 per/m2 bedragen. Hierna zijn uw wanden perfect spuitklaar. Hieronder een behangklare wand, deze moet dus nog gefinished/afgefilmd worden.

Uiteraard kunnen bruine/groene vezelplaten met latex gespoten worden. De prijs is wel hoger en wordt in onze offerte gespecificeerd omdat er een extra laag latex aangebracht moet worden.

JA, latex spuiten is strakker, mits de stuclaag netjes is afgefilmd/afgepleisterd door het stucadoorsbedrijf. Dit is de BASIS voor het latex spuiten.

Wij halen dan alle spaanslagen en kleine krasjes eruit, en we schuren met een zeer fijne korrel (P280 of hoger) de stuclaag. Wij maken dus geen krasjes met deze schuurmatjes. Een ander groot voordeel van latex spuiten is, dat het sneller gaat dan rollen. Door deze snelheid ontstaan er geen banen op het stucwerk. Bij het rollen van latex, gaat het aanbrengen van latex veel langzamer. Hier kan dan baanvorming optreden, dit is een veelvoorkomend probleem.

Maar wat ook zeer belangrijk is!!

Wij spuiten altijd 2 lagen latex! Nadat we deze 1e laag latex gespoten hebben, controleren we nogmaals de stuclaag op kleine krasjes of butsjes en/of stofdeeltjes. Als je NIET twee keer spuit is het eindresultaat een stuk minder fraai. Vraag dus na, of een latex spuitbedrijf 2x spuit en met led lampen het stucwerk controleert vooraf en tussendoor.

Wij spuiten altijd 2 lagen, dit doen wij dus om alles nog strakker te krijgen en tussen de lagen door nogmaals controleren. Dus de 2e laag is het afspuiten van het stucwerk. Hierna heeft u gegarandeerd strakkere plafonds en wanden ten opzichte van het traditioneel rollen.

Wat erg belangrijk is, dat het stucwerk goed droog moet zijn, voordat er airless gespoten wordt. Let op dat het droogproces niet te snel gaat. Een goede droog temperatuur is circa 19/20 graden. Gemiddeld kunnen we ervan uitgaan, dat stucwerk 1.0 mm per 24 uur droogtijd nodig heeft. Stucwerk moet wit optrekken. De hoeken blijven altijd wat langer nat. Meestal zal een week droogtijd voldoende zijn. Houdt u hier rekening mee in uw planning.

Tip: gebruik een standaard ventilator om de hoeken sneller droog te krijgen en gebruik hete lucht kacheltjes en/of een bouwdroger. Ventileer de ruimtes goed en zet af en toe deuren en ramen open.

Het is een machine waarin de latex onder druk (circa 150-180 bar) wordt gebracht. De latex wordt door de “aanzuigkop” vanuit de emmer aangezogen. In de machine wordt de latex onder hoge druk gebracht. We spreken niet van luchtdruk omdat airless latex spuiten NIET met lucht werkt. Er komt dus alleen latex uit het spuitpistool ZONDER lucht. Doordat de latex in de machine en in de slang onder hoge druk wordt gebracht ontstaat er bij het verlaten van de latex vanuit het spuitpistool een grootte drukval. Door deze drukval ontstaat er een mooie egale en brede latexstraal met een zeer fijne verneveling. De latex wordt dus razendsnel en nat in nat aangebracht op de ondergrond. Dit geeft een streeploos resultaat. In het spuitpistool zit een spuit tip (foto 1 en 2), dit is een opening van enkele millimeters waar de latex met hoge druk doorheen geperst wordt. Dit resulteert in het welbekende spuitgeluid zoals u waarschijnlijk wel kent. De spuit tip wordt in de spuitkop geschoven (foto 3) en de spuitkop wordt op het spuitpistool (foto 4) geschroefd. We zijn nu klaar om te sprayen.

JA, dat kan. Zodra alle wanden in een kleur gespoten moeten worden zullen eerst de wanden gespoten worden. Na 24 uur kan dan het plafond gespoten worden. Dus eerst de wanden en als laatste het plafond.

Wij houden altijd evenveel afstand met het spuitpistool tot het oppervlak aan. Bij de airless muurverf werkzaamheden moet de afstand tussen de spuitkop en de wand zo’n 25-30 cm zijn. Wij houden altijd een hoek van 90° tot het plafond en/of de wand en maken bewegingen met de gehele arm. De spuitbanen overlappen elkaar steeds 40% tot 50%, zo ontstaat er een gelijkmatige latexlaag. Eerst worden de buitenkanten gespoten van de plafonds en daarna de grote vlakken. Desgewenst spuiten wij kruislings.

Wij krijgen regelmatig een telefoontje van mensen die zelf hun nieuw gestucte plafond gerold/gesaust hebben. Achteraf blijkt dit een regelrechte ramp te zijn geworden. Allemaal banen op de mooie stuclaag. Vaak gebruiken mensen geen goede latex en blijft het uiteraard vakwerk. Je moet bij het rollen snel werken en de latex goed verdelen, anders krijg je het NOOIT streeploos.

En NEE, indien een plafond niet goed gerold is, kan dit niet meer worden hersteld door airless latex te spuiten. De banen blijven altijd zichtbaar omdat de roller al een structuur heeft aangebracht op het stucwerk. Het verminderd wel iets maar de banen blijven zichtbaar.

CONCLUSIE: Direct airless latex spuiten op een mooie nieuwe stuclaag en zelf nooit meer gaan rollen.

Uiteraard komt het regelmatig voor dat wij plafonds spuiten en wanden spuiten in winkelpanden. Er wordt dan gekozen voor een donkere kleur. Zwart of antraciet is dan de kleur die een chique uitstraling geeft. Hiervoor gebruiken wij een zeer matte latex. Ook wordt vaak leidingwerk onder de betonnen plafonds meegespoten. Dit resulteert dan in een industriële uitstraling, en komt telkens meer voor. Ook vinden aannemers en bouwbegeleiders telkens meer de weg naar het het airless latex spuiten. Het spuiten van bedrijfshallen en kantoren komt dan ook veelvuldig voor. De kosten voor donkere latex per /m2 zijn € 11,00 incl. B.T.W.

Natuurlijk gaan wij voor de hoogste kwaliteit. Zodra uw woning gespoten is, wordt samen met de opdrachtgever de woning doorlopen en zal het spuitwerk worden opgeleverd. Wij vertrekken pas al u voor 1000% tevreden bent. Mocht het gebeuren, dat er na de werkzaamheden iets gebeurt, dan rijden wij bij u langs om het probleem te verhelpen. Wij garanderen dat de latexlaag volledige hechting heeft en zal houden. De verse latex zal pas na 7 tot 14 dagen volledig zijn uitgehard en zijn volledige sterkte krijgen, houdt u hier dus wel rekening mee!

Omdat er ook vraag vanuit België is, werken wij met 2 a 3 vakmensen aan projecten in België. Vaak overnachten wij dan bij een bed & breakfast accommodatie en zullen de airless werkzaamheden in 2 a 3 werkdagen uitgevoerd worden.

Voor België gelden er wel iets andere tarieven in verband met de reiskosten en verblijfskosten. In het offerte traject wordt dit goed aangegeven. Onder de knop “contact” vindt u een landkaart van Nederland en België en van alle plaatsen waar wij opdrachten hebben uitgevoerd.

Wij hebben 3 medewerkers en een groot netwerk aan ZZP’ers die we kunnen inschakelen. Wij werken meestal met 2 allround vakmensen aan onze projecten. Ook geven wij trainingen en opleidingen aan aspirant schilders/spuiters die zich verder willen specialiseren in de airless spuittechniek.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers/leerlingen. De vraag naar latex spuiten en verfspuiten neemt alleen maar toe. Heeft u interesse in deze airless spuit technieken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Indien er in een bestaande woning gerookt is, moet er met een speciale latex gespoten worden.

Ook roet en waterschades worden met een isolerende latex gespoten om een goed en dekkend eindresultaat te verkrijgen.

Een isolerende latex heeft andere bindmiddelen voor de dekking. Een normale latex zou doorslaan en de roet/nicotine zou er doorheen komen. Er moeten altijd 2 lagen isolerende latex gespoten worden met een droogtijd van 24 uur tussen de eerste en de tweede laag. De kosten zijn ook veel hoger omdat isolerende latex veel duurder is dan onze standaard klasse 1 latex. De prijs is € 20,00 per m2 inclusief 9% B.T.W.

Linkpartners:

Als allround schildersbedrijf werken wij samen met (of zijn wij lid van) onderstaande partner bedrijven:

https://www.cando.eu/nl-nl/steigerhout/

Voor al uw steigerhouten producten.

———————————————————————

https://www.onderhoudnl.nl/homepage

OnderhoudNL is de brancheorganisatie voor bedrijven in Nederland in de onderhoudssector.

———————————————————————

http://www.bs-totaalonderhoud.nl/gevelonderhoud

Gevelonderhoud door B&S Totaalonderhoud

———————————————————————

https://www.verf-voordeel.nl/

Verf Voordeel

———————————————————————

http://www.devosverf.nl

De Vos verf, hofleverancier en al meer dan 110 jaar kwaliteit.

———————————————————————

https://www.sikkens.nl/

Sikkens bouwverven

———————————————————————

http://www.verfwinkel.nl

De verfwinkel van Nederland, goed en snel verzonden voor particulier en bedrijf.

———————————————————————

http://www.caparol.nl/

Caparol latex systemen sinds 1895, superieur en deskundig in verf en latex.

——————————————————————–

https://www.denbraven.com/nl-nl/producten/core4you/

Professioneel afdichten voor elk project.

———————————————————————

https://www.wiltec.nl/divisie/spuiterij-oppervlaktetechniek/

Wiltec is partner voor spuiterij en oppervlaktetechniek oplossingen

———————————————————————

https://www.graco.com/us/en.html

Marktleider op het gebied van airless spuitmachine’s

———————————————————————

https://www.nonpaintstore.nl/

Groot assortiment in non paint artikelen voor de schildersbranch.

———————————————————————

https://www.woodfield.nl

Alles voor schilder en stucadoor