Het gezicht achter Brinkhil schilderwerken & airless applications

Mijn naam is Franck Brink en ben in 1998 begonnen als ZZP’er met Brinkhil schilderwerken. Inmiddels hebben wij 3 vakmensen in dienst en werken wij samen met netwerk van ZZP’ers. Ook werken wij nauw samen met ons partner bedrijf Koegler, een allround schildersbedrijf uit Den Haag en vakspecialisten in airless latex spuiten. Wij zijn een allround schildersbedrijf dat bedreven is in kwaliteit en vakmanschap. Onze specialisatie in de airless latex oppervlakte techniek en brengt ons door geheel Nederland. Dit hoogwaardig afwerken van wanden en plafonds is de laatste jaren steeds bekender geworden en wordt derhalve daarom vaak toegepast. Wij werken in geheel Nederland met als uitvalsbasis de Betuwe. Wij zijn u graag van dienst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gezicht achter Koegler schildersbedrijf

Schildersbedrijf Koegler werkt samen met Brinkhil airless applications en heeft 3 vakmensen in dienst. Eigenaar Jordi Koegler is een allround vakman in schilderwerk en airless latex spuiten. Koegler werkt met een klein team van vakmensen aan diverse airless projecten. Schildersbedrijf Koegler bevindt zich in Den Haag en is werkzaam in heel Nederland en België. Op www.schildersbedrijfkoegler.nl vindt u alle ins- en outs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Onderhoud.nl?

Wij zijn een OnderhoudNL Garantie-bedrijf dat optimale zekerheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid biedt. U bent dus zeker van de kwaliteit van het geleverde schilderwerk, spuitwerk, de service en de garantie. In Nederland zijn ruim 1500 OnderhoudNL Garantie-bedrijven. Ook vanuit Den Haag en Dieren worden onze partner bedrijven ingeschakeld om snel en adequaat onze klanten te kunnen bedienen.

 

 

 

 

 

 

 

Welke latex gebruiken jullie?

Wij gebruiken de latex van “De Vos Verf” en “Caparol”. Wij hebben gekozen voor “De Vos Verf” en “Caparol” latex omdat de kwaliteit van deze latex zeer hoog is. De latex heeft ook een zeer mooie matte uitstraling. Deze latex is waterdamp doorlatend en kan met een spons gereinigd worden. Tevens is de latex spanningsarm, dit houdt in dat er geen problemen in de hoeken zullen ontstaan zoals craqueleren. Goedkopere latexen zullen meer krijt bevatten en gaan dan afbladderen/afsneeuwen in vakjargon genoemd.

Deze latex is was- en schrobvast met de gebruikelijke reinigingsmiddelen zonder op te glanzen. Wij gebruiken het type Fluwex ED van “De Vos Verf”. Zeer hoogwaardige latex en schrobvast volgens klasse 1. Deze latex is ultra mat en sneldrogend en bevat hoogwaardige kunstharsdispersies. Heeft een minimale verkleuring en een uitstekende dekking.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Vos Verf is Hofleverancier Bij Koninklijke Beschikking!

De Vos Verf is sinds 1905 fabrikant van lakken, muurverven voor de professionele schildersbedrijven in Nederland. In 2016 is de 4e generatie De Vos actief binnen dit familiebedrijf. Daarmee is hofleverancier De Vos Verf de oudste zelfstandige fabrikant van professionele lakken, muurverven en voor de vakmanschilder in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke airless machine gebruiken jullie?

Wij gebruiken de Airlessco LP500 en de Airlessco LP655.  De Airlessco series zijn professionele spuitmachine’s en zijn extreem duurzaam. De latex afgifte is altijd constant door de digitale drukcontrole. In combinatie met het spuitpistool, spuit tip en de juiste latex kunnen wij esthetisch zeer fraai spuitwerk leveren. Muren spuiten en plafonds spuiten is onze specialisatie in combinatie met onze professionele spray machine’s van Wiltec. Wiltec heeft een ongeëvenaarde expertise in spuitapparatuur voor de oppervlakte techniek.

Brinkhil gebruikt de Airlessco LP500

 

 

 

 

 

 

 

 

Veilig werken bij het airless latex spuiten?

Wij beschermen uiteraard alles wat niet gespoten moet worden, maar we beschermen ook onszelf tegen de spuitnevel met professionele stofmaskers en spuitoveralls.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn gestucte wanden altijd spuitklaar?

Nou NEE, wij controleren en schuren altijd met fijn schuurgaas de wanden en plafonds na. Dit doen we om de gipsrestjes en de spaanslagen weg te schuren. Vaak zitten er ook beschadigingen op het nieuwe stucwerk. Dit wordt glad geplamuurd met Polyfilla. Dit is een reparatiefoam. Het is BELANGRIJK om de muren en plafonds spuitklaar/sausklaar door de stucadoor te laten opleveren. Hoe gladder, de muren en plafonds, hoe beter. Behangklare wanden zijn NIET spuitklaar en wij raden dit af om dan airless te spuiten.

gladde-wand

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn wanden soms NIET geschikt om airless te sprayen?

Het komt inderdaad voor dat wij bij een locatiebezoek constateren dat de wanden te slecht zijn om airless te spuiten. Wij geven dan aan dat de stucadoor eerst herstelwerkzaamheden dient uit te voeren. De basis van het stucwerk dient glad te zijn. Uiteraard schuren wij licht na en repareren wij standaard kleine beschadigingen. Maar soms komt het voor dat de muren te slecht zijn en dat er grote plekken/nesten zijn die wij ook niet meer mooi glad krijgen. Op slecht gestucte wanden zie je heel veel kleine gaatjes (poriën). Op mooie gestucte wanden zie je geen gaatjes.

Het komt dus af en toe voor dat Brinkhil op slecht gestucte wanden (foto) een negatief advies geeft, oftewel er wordt dan afgeraden om airless te sprayen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanden en plafonds, moet dat altijd geschuurd worden?

JA, wij schuren altijd met een professionele schuurpad en schuurgaas in korrel P 240 of P 280 de wanden en plafonds LICHT na. Dit wordt gedaan om kleine gipsrestjes die bovenop het stucwerk zitten weg te schuren. Ook schuren wij de spaan aanzetten weg van de stucadoor. Het is NIET bedoeling dat wij alle wanden en plafonds volledig schuren met een grove korrel. Immers hoe meer je schuurt hoe meer je KAPOT schuurt van de toplaag van het stucwerk. Ook zullen er krassen ontstaan bij TEVEEL schuren. Wij werken dan altijd met fijn schuurgaas of een schuurpad.

plafond schuren met schuurgaas voor het latex spuiten

 

 

 

 

 

 

 

 

Strijken jullie stucwerk voor?

Uiteraard wordt nieuw glad stucwerk (pleisterwerk) met een lagedrukpomp voorgestreken. De primer voorstrijk wordt met een handpomp op het stucwerk geneveld. Vooral in de hoeken wordt er extra laag voorstrijk aangebracht, omdat in de hoeken vaak wordt afgeplakt voor het aanbrengen van een kleur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe zit dat met kleine beschadigingen op glad stucwerk?

Kleine beschadigingen zoals stootschade ontstaat altijd wel bij stucwerk. Immers er wordt natuurlijk volop gewerkt. Wij lopen alle wanden/plafonds na met een bouwlamp/ledlamp en plamuren met Polyfilla reparatie foam de beschadigingen. Het is NIET de bedoeling dat wij slecht gestucte plekken plamuren. Het is de verantwoording van de stucadoor om zo GLAD mogelijk te stucen. Wij zien vele soorten stucwerk. De éne stucadoor levert het gladder op dan de andere stucadoor. Geef aan dat er airless gespoten gaat worden. De wanden worden dan extra glad gemaakt door de stucadoor.

Hieronder ziet u, hoe beschadigingen zoals stootschade met een led bouwlamp worden geplamuurd.

image1

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitten jullie ook de hoeken?

Op glad stucwerk worden “ingesneden” hoeken door de stucadoor door ons met acrylaatkit of foamkit netjes rond gekit. Sommige stucadoors kiezen ervoor om hoeken in te snijden. Het komt ook voor dat dit niet gebeurt door het stucadoorsbedrijf. Dan zitten de hoeken al dicht en lopen we alleen de hoeken nog na en worden de hoeken licht uitgeschuurd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan er op ongesausd spack worden gespoten?

Jazeker, ook op de welbekende korrelstructuur ondergrond kunnen wij airless spuiten. Soms is het wel nodig (ongesausd spack) om dan direct na het spuiten ook direct na te rollen. Afhankelijk van de grofheid van spack MOET er nagerold worden om de latex in de spack te “duwen”. Hierna spuiten we nog een laag latex op de spack ondergrond. Indien spack in het verleden gerold/gesausd is, dan kan er airless worden gespoten zonder narollen. De spack is dan reeds verzadigd.

spack-airless-spuiten

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan er op ongesausd spachtelputz gespoten worden?

JA dat kan, ook op ongesausd spachtelputz kunnen we spuiten. Ook hier geldt, indien de spachtelputz ongesausd is, dan zal er direct nagerold moeten worden om de latex in de spachtel te “duwen” Het rollen gebeurt direct na het spuiten. Dit doen we om de latex dieper in de spachtelputz te krijgen. Bij het alleen spuiten zal de latex niet diep genoeg indringen en ontstaan er eilanden/nesten op de spachtelputz en dat ziet er NIET mooi uit. Bij het narollen ontstaat er een strakke, egale en mooie afwerking zonder banen. Indien spachtelputz in het verleden gerold/gesausd is, kan dan direct airless worden gespoten zonder na te rollen. De spachtelputz is dan reeds verzadigd met latex.

spachtelputz-airless-spuiten

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze muren zijn behangklaar opgeleverd, is dat voldoende?

NEE, Indien uw wanden, in bijvoorbeeld nieuwbouw woningen behangklaar, zijn/worden opgeleverd, is dit nog NIET voldoende. Er zal nog een “filmlaag” aangebracht moeten worden voor het beste resultaat. Een “filmlaag” is een dunne pleisterlaag van 1 a 2 of 3 mm gips, die alle oneffenheden en porieën van de wand gladmaakt. Dit “affilmen” ADVISEREN wij altijd. De kosten voor het “affilmen” zijn betaalbaar, de kosten zullen tussen de € 6,00 en € 9,00 per/m2 bedragen. Hierna zijn uw wanden perfect spuitklaar. Hieronder een behangklare wand, deze moet dus nog afgefilmd worden.

behangklaar-is-nog-niet-spuitklaar

 

 

 

 

 

 

 

 

Groene vezel platen spuiten, kan dat?

Op zolder worden vaak groene of bruine vezelplaten aangebracht door de aannemer. Deze platen kunnen door ons gespoten worden. De nietgaatjes worden door ons netjes geplamuurd en de houten latten worden gekit. De overgangen van de platen worden tevens gekit. Er is wel een extra laag latex nodig om alles goed dekkend te krijgen. De prijs is € 14,00 per m2 excl. B.T.W.

 

 

 

 

 

 

 

 

Airless spuiten op glad stucwerk!

Tegenwoordig worden wanden en plafonds bijna alleen nog maar glad afgewerkt door de stucadoors. Want, wat is nu mooier dan super strakke wanden. De finale afwerking is dan het airless latex spuiten. Dit is de hoogst mogelijke afwerking voor uw wanden en plafonds. Alles krijgt dan een stijlvolle en moderne en strakke uitstraling.

img_1375

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe lang moet stucwerk drogen?

Zeer belangrijk is dat het stucwerk goed droog is voordat er airless gespoten wordt. Let op dat het dit niet te snel gaat. Een goede temperatuur is circa 19 graden. Gemiddeld kunnen we ervan uitgaan dat stucwerk 1.0 mm per 24 uur droogtijd nodig heeft. Stucwerk moet wit optrekken. De hoeken blijven altijd wat langer nat. Meestal zal een klein weekje alles even goed moeten drogen voordat wij aan het werk kunnen. Houdt u hier rekening mee in uw planning.

Tip: gebruik een standaard ventilator om de hoeken sneller droog te krijgen en gebruik hete lucht kacheltjes en/of een bouwdroger.

bouwdroger

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt airless spuiten nou precies?

Het is een machine waarin de latex onder druk (circa 150-180 bar) wordt gebracht. De latex wordt door de spuitkop vanuit de emmer aangezogen. In de machine wordt de latex onder hoge druk gebracht. We spreken niet van luchtdruk omdat airless latex spuiten NIET met lucht werkt. Er komt dus alleen latex uit het spuitpistool zonder lucht. Doordat de latex in de machine en in de slang onder hoge druk wordt gebracht ontstaat er bij het verlaten van de latex vanuit het spuitpistool een grootte drukval. Door deze drukval ontstaat er een mooie egale en brede latexstraal met een zeer fijne verneveling. In het spuitpistool zit een spuittip (foto 1 en 2), dit is een opening van enkele millimeters waar de latex met hoge druk doorheen geperst wordt. Dit resulteert in het welbekende spuitgeluid zoals u waarschijnlijk wel kent. De spuittip wordt in de spuitkop geschoven (foto 3) en de spuitkop wordt op het spuitpistool (foto 4) geschroefd. We zijn nu klaar om te sprayen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat voor spuitafstand is goed?

Wij houden altijd evenveel afstand met het spuitpistool tot het oppervlak aan. Bij de airless muurverf werkzaamheden moet de afstand tussen de spuitkop en de wand zo’n 25-30 cm zijn. Wij houden altijd een hoek van 90° tot het plafond en/of de wand en maken bewegingen met de gehele arm. De spuitbanen overlappen elkaar steeds 30%, zo ontstaat er een gelijkmatige latexlaag ontstaat. Eerst worden de buitenkanten gespoten van de plafonds en daarna de grote vlakken. Desgewenst spuiten wij kruislings.

de-juiste-spuithouding

 

 

 

 

 

 

 

Spuiten jullie ook winkels en bedrijfspanden?

Uiteraard komt het regelmatig voor dat wij plafonds spuiten en wanden spuiten in winkelpanden. Vaak wordt dan gekozen voor een donkere kleur. Zwart of antraciet is dan de kleur wat een chique uitstraling geeft. Hiervoor gebruiken wij een zeer matte latex. Ook wordt vaak leidingwerk onder de plafonds meegespoten. Dit resulteert dan in een industriële uitstraling en komt telkens meer voor. Ook vinden aannemers en bouwbegeleiders telkens meer de weg naar het het airless latex spuiten. Het spuiten van bedrijfshallen en kantoren komt dan ook veelvuldig voor. De kosten per /m2 zijn € 11,00 excl. B.T.W.

industrieel plafond

 

 

 

 

 

 

 

 

Krijgen wij garantie op het spuitwerk?

Natuurlijk gaan wij voor de hoogste kwaliteit. Zodra uw woning gereed is wordt samen met de opdrachtgever de woning doorlopen en zal het spuitwerk worden opgeleverd. Wij vertrekken pas al u voor 1000% tevreden bent. Mocht het gebeuren dat er na de werkzaamheden iets gebeurt, dan rijden wij bij u langs om het probleem te verhelpen. Wij garanderen dat de latexlaag volledige hechting heeft en zal houden. De verse latex zal pas na 7 tot 14 dagen volledig zijn uitgehard en zijn volledige sterkte krijgen, houdt u hier dus wel rekening mee!

1000%-garantie

 

 

 

 

 

 

 

 

Werken jullie ook in België?

Omdat er ook vraag vanuit België is, werken wij met 2 a 3 vakmensen aan projecten in België. Vaak overnachten wij dan bij een bed & breakfast accomodatie en zullen de airless werkzaamheden in 2 a 3 werkdagen inplannen. Onder de knop contact vindt u een landkaart van Nederland en België en van alle plaatsen waar wij opdrachten hebben uitgevoerd.

 

Wij-werken-in Nederland-en-Belgie

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel medewerkers heeft Brinkhil?

Wij hebben 3 medewerkers en een aantal ZZP’ers die we kunnen inschakelen. Wij werken meestal met 2 allround vakmensen aan onze projecten. Ook geven wij trainingen en opleidingen aan aspirant schilders/spuiters die zich verder willen specialiseren in de airless spuittechniek.

 

 

 

 

 

 

Zijn er vacatures binnen Brinkhil?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers/leerlingen. De vraag naar allround schilderwerk en spuitwerk neemt nog steeds toe. Heeft u interesse in de airless spuittechniek dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook kunnen ZZP’ers contact met ons opnemen voor het verdiepen van hun kennis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze linkpartners en toeleveranciers!

 

https://www.steigerverkoop.nl/

Kamersteigers zijn relatief lage steigers op wieltjes, wat ideaal is voor het schilderen van de hal of woonkamer.

——————————————————————

https://www.q-plast.nl/

Een stucadoor in Zaandam, die zijn hand niet omdraait voor het creëren van sierpleister, geschuurde plafonds en strakke plafonds.

——————————————————————

https://www.miacolore.nl/

Mia Colore levert prachtige fluweelachtige krijtverf, poederachtige kalkverf en slijtvaste vloerverf.

——————————————————————-

https://www.pure-original.nl/marrakech-walls

Voor betonlook verf met een tadelakt uitstraling.  Pure & Original levert Marrakech Walls verf van een luxe en stoere betonlook uitstraling.

——————————————————————–

https://www.cando.eu/nl-nl/steigerhout/

Voor al uw steigerhouten producten.

———————————————————————

OnderhoudNl.nl

OnderhoudNL is dé brancheorganisatie voor bedrijven in Nederland in de onderhoudssector.

———————————————————————

https://www.duplex-schilderwerken.nl/

Duplex schilderwerken uit Dieren, vakspecialisten in allround schilderwerk en airless applications.

———————————————————————

http://www.bs-totaalonderhoud.nl/gevelonderhoud

Gevelonderhoud door B&S Totaalonderhoud.

———————————————————————-

Habeco verfgrossier

Habeco is uitgegroeid tot een van de grootste verfgrossiers in Oost- en Midden Nederland.

———————————————————————-

https://www.verf-voordeel.nl/

Verf Voordeel. Alle grote merken met hoge kortingen.

———————————————————————-

http://www.caparol.nl/

Sinds 1895 deskundigheid en superieure verfsytemen voor de professionele markt

———————————————————————-

https://www.nu.nl/wonen

alles over wonen, lifestyle en verbouwen.

———————————————————————-

https://www.wiltec.nl/divisie/spuiterij-oppervlaktetechniek/

Wiltec is onze partner en toeleverancier voor de Airlessco spuit machines.

———————————————————————-

http://www.schildersbedrijfkoegler.nl

Allround vakspecialisten in airless latex projecten. Groot of klein alles is mogelijk bij Koegler en hun vakmensen.