-- De klant is en blijft koning --

In samenwerking met Sikkens

Voor het lak spuiten van verf gebruiken wij de watergedragen systemen van Sikkens. Dit is de Rezisto spray PU spuitverf. Deze zijdeglans verf is lichtecht en vergeelt niet. In combinatie met onze Graco GX FF kunnen wij fraai spuitwerk afleveren voor een interessante prijsstelling.

Het komt ook nog regelmatig voor dat er toch traditioneel binnen geschilderd wordt met de kwast en de roller. Deze keuze is afhankelijk van de situatie. Soms is het niet mogelijk om verf te spuiten omdat er te weinig objecten geschilderd moeten worden of zijn er nog werkzaamheden in de woning aanwezig. Ook voor elke glansgraad is er een bijpassend Rezisto product. Rezisto is huidvet resistent op basis van acrylaatdispersie. Het heeft een hoge dekkracht en de verf vergeelt niet. Als grondlaag gebruiken wij de Sikkens BL (Rezisto) primers. Deze primer zorgt voor de juiste hechting. Wilt u meer informatie omtrent de diverse soorten verf dan verwijzen u door naar www.sikkens.nl.

Het lakspuiten en de voorbereidingen

Het meeste werk zit in het voorwerken. Het handmatig/machinaal schuren is een zeer belangrijk onderdeel van het proces. Ook bepaald de ondergrond en de staat van het onderhoud de mate van de voorbereidingen. Nadat al het houtwerk met universol is gewassen, kan er gedegen geschuurd worden. Vervolgens wordt alles in de BL Primer gezet en worden naden en open verbindingen met acrylaatkit gekit. Oneffenheden worden uiteraard schraal geplamuurd met lakplamuur. Grotere gaten of beschadigingen worden met 2-componenten pasta behandeld en glad afgewerkt.

Na de droging van de primer wordt er eerst lichtjes geschuurd en kan er een voorlak aangebracht worden. Na droging wordt ook deze laag weer licht geschuurd. Na droging kan er worden afgeschilderd met Sikkens Rezisto, afhankelijk van uw wens voor een bepaalde glansgraad. Meestal wordt de Semi Gloss (halfglans) toegepast. Deze verf is zeer goed bestand tegen huidvet en vergeling. Op vele binnenschilderwerk projecten spuiten wij airless de verf met de Graco GX FF machine. Maar soms werken wij ook nog traditioneel met de kwast en de roller.

Pleisterwerk spuiten (glad stucwerk)

Ook bij het spuiten van een plafond of het spuiten van een wand is het voorwerk erg belangrijk. De naden/kieren in de hoeken worden netjes strak afgekit met een non crack acrylaatkit. Ook wordt nieuw glad pleisterwerk behandeld met een voorstrijk om de zuiging op te heffen en een goede hechting te geven met de latex. Kleine oneffenheden in het pleisterwerk worden met One Time foamvuller glad afgewerkt. Na de droging van de voorstrijk kunnen de plafonds en de wanden gespoten worden met onze airless machine. Wij spuiten op nieuw pleisterwerk altijd 2 lagen latex. Meestal laten wij de 1e laag latex even aandrogen voordat de 2e laag gespoten wordt. Tussen de lagen door controleren wij nogmaals op kleine krasjes en beschadigingen.

Inspirerende kleuren

De basis wittint die wij het meeste toepassen op plafonds en wanden zijn: Wit (ongemengd), ral 9010 half recept, ral 9016 en ral 9003. Deze wittinten vormen de basis. U ontvangt altijd vooraf een kleurenstaal van ons en uiteraard kunnen er altijd wanden op kleur worden gespoten. Ral 9016 doet het tegenwoordig erg goed in zowel nieuwbouw als in de bestaande bouw. Deze wittint heeft een hele lichte grijzige uitstraling door de toevoeging van zwarte pigment druppels en wat blauwe prigment druppels. Deze wittint wordt daarom veel toegepast en past mooi met antraciet en grijze interieurs.

De passie voor kleur heeft Sikkens al van oudsher. Er is een enorm aanbod aan kleurenwaaiers. De trends veranderen continu. Zit uw gewenste kleur er niet bij? Sikkens Service Center scant uw kleuren staal in. Ook de kleuren van Farrow & Ball en Carte Colori, flexa, Histor, Sigma of alle andere merken kunnen worden toegepast in de Sikkens verfsystemen.

Video’s over ons binnenschilderwerk, watch!