• Binnen schilderwerk Apeldoorn, Brinkhil Schilderwerken
  • Binnen schilderwerk Veenendaal, Brinkhil Schilderwerken
  • Woonkamer Apeldoon, Airless latex spuiten, Brinkhil Schilderwerken
  • Monument Dodewaard, Brinkhil Schilderwerken
  • Airless latex spuiten, Brinkhil Schilderwerken
  • Airless latex spuiten, Brinkhil Schilderwerken
  • Airless latex spuiten, Brinkhil Schilderwerken
  • Airless latex spuiten, Villa Tiel, Brinkhil Schilderwerken
Direct offerte aanvragen

 

 

In samenwerking met Sikkens

Voor uw binnenschilderwerk gebruiken wij de  watergedragen systemen van Sikkens. Dit zijn de Rezisto aflak systemen. Voor elke glansgraad is er een bijpassend Rezisto product. Rezisto is huidvet resistent op basis van acrylaatdispersie. Het heeft een hoge dekkracht en de verf vergeelt niet. Als grondlaag gebruiken wij de Sikkens BL (Rezisto) primers. Deze primer zorgt voor de juiste hechting. Wilt u meer informatie omtrent de diverse soorten verf dan verwijzen u door naar www.sikkens.nl.Sikkens_rezisto_verfsystemen_Brinkhil

Het binnenschilderwerk

Het meeste werk zit in het voorwerken. Het handmatig/machinaal schuren is een zeer belangrijk onderdeel van het proces. Ook bepaald de ondergrond en de staat van het onderhoud de mate van de voorbereidingen. Nadat al het houtwerk met universol is gewassen, kan er gedegen geschuurd worden. Vervolgens wordt alles in de BL Primer gezet en worden naden en open verbindingen met acrylaatkit gekit. Oneffenheden worden uiteraard schraal geplamuurd met lakplamuur. Grotere gaten of beschadigingen worden met 2-componenten pasta behandeld en glad afgewerkt.

Na de droging van de primer wordt er eerst lichtjes geschuurd en kan er een voorlak aangebracht worden. Na droging wordt ook deze laag weer licht geschuurd. Na droging kan er worden afgeschilderd met Sikkens Rezisto, afhankelijk van uw wens voor een bepaalde glansgraad. Meestal wordt de Semi Gloss toegepast. Deze geeft een mooie halfglans eindresultaat is zeer goed bestand tegen huidvet en vergeling.

Pleisterwerk spuiten (glad stucwerk)

Ook bij het spuiten van een plafond of het spuiten van een wand is het voorwerk erg belangrijk. De naden/kieren in de hoeken worden netjes strak afgekit met acrylaatkit. Ook wordt nieuw glad pleisterwerk behandeld met een voorstrijk om de zuiging op te heffen en een goede hechting te geven met de latex. Kleine oneffenheden in het pleisterwerk worden met Polyfilla foamvuller glad afgewerkt. Na de droging van de voorstrijk kunnen de plafonds en de wanden gespoten worden met onze airless machine. Wij spuiten op nieuw pleisterwerk altijd 2 lagen latex. Meestal laten wij de 1e laag latex even aandrogen voordat de 2e laag gespoten wordt.

Inspirerende kleuren:

Wilt u eens totaal iets anders dan een lichte basis kleur? Wij kunnen een kleuren styliste een kleurenplan laten maken.
Het voordeel van advies op locatie, is het feit dat de ruimte werkelijk gezien wordt. Er wordt rekening gehouden met lichtinval en kleurbeleving. Uiteraard is de ruimtelijke werking heel belangrijk, maar ook de andere aanwezige materialen zoals de vloer en bestaande meubels en materialen.

De passie voor kleur heeft Sikkens al van oudsher. Er is een enorm aanbod aan kleurenwaaiers. De trends veranderen continu. Zit uw gewenste kleur er niet bij? Sikkens Service Center scant uw kleuren staal in. Ook de kleuren van Farrow & Ball en Carte Colori, flexa, Histor, Sigma of alle andere merken kunnen worden toegepast in de Sikkens verfsystemen.

allround-schilders

Video’s over ons binnenschilderwerk, watch!